Frank van Linden doneerde €7.000 aan stichting-FAN. Deze haalde hij op met de verkoop van zijn boek. 

“Vele keren hoorde ik: “Waarom schrijf je niet eens een boek!?” Aangezien ik zelf geen lezer ben, liet ik die vraag aan mij passeren. Tijdens mijn jaarlijkse uitdagingen had ik hulp nodig, veel dingen kan ik immers niet alleen. Vrienden gingen daar graag voor mee en in ruil betaalde ik hun transportkosten.

Om in 2017 geld te hebben om de organisatie van de Elfstedentocht rond te krijgen besliste ik om over dat avontuur zou schrijven. Mensen konden dat boek op voorhand reserveren (en betalen). Plots dook er echter een weldoener op: Jo, de CEO van Vayamundo, een hotel uit Oostende. Hij steunde het project financieel.

Niet veel later heb ik beslist dat dat beloofde boek er tóch moest komen. Alleen zou het niet alleen over de Elfstedentocht gaan maar over heel mijn leven.

Om dit boek neer te pennen, heb ik heel mijn blog herlezen. Twaalf jaar aan verhalen, het was de moeite! Wat opvalt, is dat mijn verhaal veel ups en downs kent. Het werd een samenvatting van drieëntwintig jaar verpakt in korte verhaaltjes. Drieëntwintig jaar lichtjes bergaf. Veel van deze verhaaltjes waren waarschijnlijk anders afgelopen als ik gezond was geweest… maar hey, aan de andere kant zouden veel van de verhaaltjes dan ook gewoon niet gebeurd zijn. Zonder mijn ziekte had ik een pak minder meegemaakt.

FA opende voor mij vele deuren, maar sloot er ook. Alles ging en gaat met vallen en opstaan. Dat maakte me tot wie ik nu ben: een koppige doorzetter die graag lacht en geniet van het leven.

Dit is mijn persoonlijk verhaal, maar het is ook een universeel verhaal. Het gaat over de kracht van vriendschap, over het zoeken naar zingeving, over het omgaan met wat onvermijdelijk is. In de put geduwd worden en er weer uitklauteren. Doen wat onmogelijk lijkt.

De opbrengst van de verkoop van dit boek gaat integraal naar FARA!

Ik wil eindigen met een vleugje hoop. Momenteel staat de geneeskunde op de rand van een doorbraak. Via gentherapie kunnen ze muizen met Ataxie van Friedreich al volledig genezen. In 2020 beginnen ze met proeven op mensen. Misschien ligt daar wel de basis voor de opvolger van dit boek? De titel heb ik al: “Hetkan 2: Terug omhoog!”.”

Bron: www.hetkan.be

Het boek over Frank zijn leven met FA kan nog steeds gekocht worden op www.hetkan.be

De volledige opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar FA.